ИСУ 2016

Темата на тазгодишния уъркшоп беше:

Дизайнът като медиатор: Устойчиви решения за урбанистичните проблеми в нарастващия съвременен град, под патронажа на Главния архитект на София, арх. Здравко Здравков. 

Студентският уъркшоп беше организиран съвместно от Архитектурния и Строителен Факултети при УАСГ с подкрепата на деканите на факултетите – проф.д-р арх. Асен Писарски и проф.д-р инж.Фантина Рангелова, както и с любезното съдействие на Катедра „Екология и ландшафтна архитектура” към Лесотехническия университет, Национална художествена академия - София, Нов Български Университет, Варненски Свободен Университет „Черноризец Храбър“, ВСУ Любен Каравелов, Катедра Философия към СУ. 

ИСУ 2016 се проведе в периода от 06.11.2016 г. до 11.11.2016 г.  за втори път в УАСГ. Уркшопът е първият по рода си в България на базата на сформиране на интердисциплинарни студентски екипи от различни специалности и университети.

Нашите възпитаници от 3ти курс „Рекламен дизайн” взеха активно участие. Студентите Маринела Галева, Мартина Шатова, Неда Фратева, София Пенева, Илиана Николова, Кристина Кривчева, Калина Славина, Мария-Йоана Хаджиева и ас. д-р Десислава Лазова, бяха разпределени в четири екипа и работиха съвместно с колегите си от други специалности. Резултатите от работата бяха представени на специално организирана изложба и презентация в изложбената зала на корпус А в УАСГ, където се състоя журирането последвано от официална церемония по награждаването. Сред членовете на журито беше доц. Даниела Янкова. Журито и организаторите изразиха удовлетворението си от съвместната работа на студентите и тяхното цялостно представяне. Всички екипи бяха отличени с парчини наградни, като най-доброто проектно решение беше предложено от екип 3.